Братислав Кръстев загуби само един фрейм по пътя към титлата

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6THRANKING

Братислав Кръстев спечели шестия ранкинг турнир от календара на Българската Снукър Федерация , който се проведе в Спортен Клуб „Академията“.

Брандо триумфура за четвърти път през сезона, след като победи на финала Александър Хубанов с 4:0 фрейма след брейкове от 62, 55 и 45 във финала. По този начин Кръстев загуби само един фрейм по пътя си към титлата. За Хубанов, който е републикански шампион до 21 години, това бе първи финал в ранкинг турнир на федерацията.

Най-добре представилия се българин на Европейското първенство в София миналата седмица, Никола Кемилев не взе участие в турнира. Братислав Кръстев пък не участва на еврошампионата защото е треньор към Европейската федерация и провеждаше тренировки със състезателите.

Изненадата на Александър Хубанов започна още след изразителна победа с 3:0 над Теодор Чомовски в 1/4 финалите и последваща победа с 3:2 над втория в ранглистата Георги Величков, за да стигне до финала.  Брандо се справи Виктор Илиев и Жан Лаушман след победи с 3:0 в 1/4 и 1/2 полуфиналите.

В националната ранглиста Братислав продължава да води следван от Георги Величков, Теодор Чомовски и Виктор Илиев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Братислав Кръстев спечели първия турнир за сезона

 

Братислав Кръстев спечели първия турнир за сезона от каленадара на Българска Снукър Федерация. На финала Брандо се справи с Георги Величков след победа с 4:3 фрейма. Двубоите се играха в Спортен Клуб „Академията“.

По този начин те повториха финала от Мастърс „А“ турнира, който се проведе в края на месец май и показаха, че ще бъдат две от основните фигури и през този сезон.  Самият финал предложи много добри игри и обрати след като Кръстев водеше с 2:1, но след добра игра на Величков резултата стана 2:3 в негова полза.

В крайна сметка спокойствието на Брандо му помогна да вземе следващите два фрейма и да спечели първия турнир за сезона.  Финалът бе ръководен от съдията Петър Станев. Най-големият брейк в турнира бе на победителя Братислав Кръстев от 76 точки при победата си над младия Александър Георгиев от Мездра.

Приятната изненада в турнира бе представянето на 15-годишния Дейвид Давидков от Кюстендил, който достигна за първи път до полуфиналите, където отстъпи с 2:3 от Георги Величков. В другия полуфинал Братислав Кръстев се наложи трудно с 3:2 фрейма на Спасиан Спасов.

 

Покана Общо Събрание

До всички ЮЛ и ФЛ - членове на БСФ

 

 

ПОКАНА

ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ

 

 

Уважаеми дами и господа,

 

Уведомяваме Ви, че на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ, във връзка с чл. 33, ал. 1 от устава на БСФ и в съответствие с взетото от УС на сдружението решение, свиквам Общо събрание на членовете на сдружението.

 

Общото събрание ще се проведе на 23.09.2017 г. от 18:00 часа в гр. София, бул. "Тодор Александров" № 64, "Кино Арена-запад", "Академията", при следния дневен ред:

 

1. Изслушване и приемане на отчета за дейността на УС на сдружението за периода януари 2016 г. август 2017 г.

2. Изслушване и приемане на отчета за приходите и разходите на сдружението за периода януари 2016 г. август 2017 г.

3. Изслушване на отчет за развитието на БСФ.

4. Обсъждане на календара и формата за новия сезон (2017/2018).

5. Вземане на решение относно домакинство на клубове и материално техническа база в клубовете.

6. Обсъждане на план за развитие на сезон 2017/2018.

7. Разни.

 

При липса на кворум, на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден, на същото място и при същия дневен ред в 18:30 ч. независимо от броя на присъстващите членове.

 

На основание чл. 28, ал. 3 от ЗЮЛНЦ член на Общото сърание може да бъде представляван от пълномощник с изрично писмено пълномощно. Преупълномощяване не се допуска.

 

Всички материали във връзка с предложенията по дневния ред ще бъдат на разположение на членовете всеки работен ден след 10-ти септември 2017 г. до провеждане на ОС на адрес: гр. София, бул. "Тодор Александров" № 64, "Кино Арена-запад", спортен бар "Академията".

 

Председател на УС на БСФ:

Олег Велинов

 

21.08.2017 г.

 

 

 

С публикуването на тази покана в сайта на БСФ, съобразно устава на дружеството, всички членове се считат за уведомени.

Александър Хубанов спечели Републиканското първенство за младежи

16-годишният Александър Хубанов спечели Републиканското първенство по снукър за младежи, което се проведе през уикенда в спортен клуб „Академията“.

На финала той се справи с 5:2 фрейма над Виктор Илиев и не остави никакви шансове на съперниците си и спечели първи трофей в своята кариера. Срещата бе ръководена от съдията Петър Наков.

В полуфиналите Алекс се справи с Теодор Чомовски (4:2), който преди две седмици загуби финала на Републиканското първенство за мъже от Братислав Кръстев.

Също така новата звезда в снукъра записа и най-голям брейк в турнира от 82 точки и прибра още един трофей. В другия полуфинал Виктор Илиев надделя с 4:1 над Сашко Димитров. В турнира взеха участие и трима състезатели под 12 години.

Страхотната игра на младите ни таланти дава големи надежди за развитието на спорта в България. Четиримата полуфиналисти при младежите са в топ 10 на националната ранглиста и не отстъпват по нищо на „батковците“.

Алекс Хубанов печели за втори път награда за най-голям брейк в турнир от календара на федерацията. Виктор Илиев спечели предпоследния турнир за сезона, докато Тео Чомовски бе на косъм от изненада във финала на Републиканското за мъже. На Европейското първенство за младежи пък Дейвид Давидков (15г) се класира на 17-то място, което беше най-предно класиране за българските представители.

През уикенда се изигра и републиканското първенство за жени, където Николета Николова спечели титлата след победа над Жана Митова.

 

 

 

 

Братислав Кръстев спечели Републиканското първенство

 

 

 

 

Братислав Кръстев триумфира с титлата на Републиканското първенство по снукър. Брандо се справи на финала с 18-годишния Теодор Чомовски след истинска битка и голяма драма за победа с 5:4 фрейма.

Кръстев стартира добре във финала и поведе след добра игра за 4:2, но Чомовски подобри много своите удари и успя да докара финала до решителен девети фрейм, където опитът на Брандо му помогна да спечели трофея. По този начин Братислав Кръстев печели за трета поредна година републиканския шампионат в родния снукър.

Двубоите се играха в Спортен клуб „Академията“ през събота и неделя, като финалът приключи малко преди полунощ в неделя. 

В полуфиналните срещи също беше много напрегнато. Братислав Кръстев и Теодор Чомовски се справиха съответно с лидерите в ранглистата през целия сезон Спасиан Спасов и Георги Величков.

Най-голям брейк в турнира от 92 точки записа Ивайло Пеков, който обаче отпадна на ¼ финалите след 0:4 от бъдещия финалист Теодор Чомовски. 

В турнира се включи и председателя на федерацията Олег Велинов, който спечели първия си мач от квалификациите, но отпадна след това също от Теодор Чомовски.

Следващият месец ще се изиграят Републиканските шампионати за жени и младежи, съответно на 13 и 14 май. Финалният турнир Мастърс, с който се закрива сезона ще се проведе на 20/21 май. В него участват само играчите от топ 16 в националната ранглиста.