Сезонът започна! Първата титла спечели Ивайло Пеков.

Родните майстори на щеката дадоха ударно начало на новия сезон като реализираха пет точкови серии от над 50 точки на първия ранкинг турнир от календара на БСФ. Първото халф-сенчъри за сезона отбеляза Иван Кюпов (62 точки), а най-високия брейк направи шампионът на турнира Ивайло Пеков (69 точки):

55 точки - Георги Величков
58 точки - Данаил Тугов
62 точки - Иван Кюпов
62 точки - Никола Кемилев
69 точки - Ивайло Пеков


Ивайло спечели турнира като на финала трябваше да преодолее един от най-сериозните си съперници - Георги Величков.

Георги поведе с 2-0, но Иво успя да изравни резултата преди почивката. Като се върнаха, Величков поведе отново - този път с един фрейм. Изоставайки, при резултат 3-2, Пеков нямаше право на грешка и на финалната отсечка настъпи здраво газта, за да обърне мача в своя полза. Краен резулатат: 3-4.

Говорейки за обрати, несъмнено трябва да отбележим най-зрелищния обрат за турнира. В последния, решаващ фрейм Стефан Симеоновски беше вкарал фрейм и мач бола си (заб. точковият сбор от оставащите топки на масата е недостатъчен на противника) и предвкусваше следващия кръг на турнира, когато Лъчезар Гергов му постави тежък снукър. Стефан даде фал и вече точките стигаха на Гергов, който хладнокръвно разчисти масата, за да продължи напред.

Голямо израстване показа най-младият талант, взел участие на турнира - Виктор Илиев (13 г.). На осмина-финала младата надежда сериозно затрудни далеч по-опитния си противник Данаил Тугов - поведе го с 1-0 и независимо, че беше изравнен бързо, в третия фрейм изпоти Тугов в тактическо надиграване по последна, черна топка.

Сезонът официално е открит и вещае интересни срещи край зеленото сукно.
Следващият ранкинг турнир е на 18-19 октомври (виж тук).

Приятна игра!
БСФ