Брандо се завърна в стил!

Брандо се завърна в стил!
След като на първия ранкинг турнир беше повален още на четвърт финал, сега, на втория, Братислав Кръстев избухна с шампионска титла и купа за най-голям брейк на турнира.

Общо осем серии от над петдесет точки регистрираха съдиите от Асоциацията на снукър реферите в България на втория ранкинг. Най-добрите брейк-билдъри бяха:

- Братислав Кръстев - 85, 75 и 50;
- Георги Величков - 81, 50 и 50;
- Ивайло Пеков - 70 и 53.

Този турнир отбеляза и първото участие на състезатели от младия снукър клуб в Мездра - Тихомир Йорданов и Цветослав Тончев. Тишо и Цецо се изправиха срещу своите "съученици" от софийския клуб "Академията" Виктор Илиев (1-3) и Стефан Симеоновски (0-3) - и четиримата са възпитаници на единствения (за сега) лицензиран треньор по снукър в България - Братислав Кръстев.

Отново единствената жена на турнира, както и на първия ранкинг, беше Жана Митова ("Академията"). И отново, както миналия месец, Жана доведе мача си до драматичен решаващ, пети фрейм и на косъм не успя да премине в следващия кръг.

Някои от другите най-eмоционални и завързани срещи бяха:

- Николай Христов ("Стикс") срещу Жан Лаушман ("Емоушън", София): 3-2
- академичното дерби - Стефан Симеоновски срещу Теодор Чомовски: 3-1
- югозападното дерби - Сашко Димитров ("Бо&Бо", Петрич) срещу Юлиян Петров ("Мастърс", Кюстендил): 3-1
- мачът "реванш" от първия ранкинг - Георги Величков ("Академията") срещу Спасиан Спасов ("Стикс"): 3-2. За много малко Спасчо не успя да си върне за загубата от миналия турнир и сега личният резултат между двамата е 2-0 за Гошко.
- Ивайло Пеков ("Емоушън") срещу Сашко Димитров ("Бо&Бо"): 2-3

"Най-качественият мач, който също е и най-голямото доказателство за това, че в България вече имаме изградени снукър характери, беше финалът на турнира", отбеляза председателят на Българска снукър федерация (БСФ) Олег Велинов. "Финалът, който сътвориха Гошко и Брандо, спокойно можеше да се мери с мач между топ-професионалисти", развълнуван сподели Олег по време на церемонията по награждаването.
Георги Величков и Братислав Кръстев отбелязаха три от общо осемте най-големи точкови серии именно на финала. Когато Гошко поведе с 3-2 нещата не изглеждаха обнадеждаващи за Брандо, но с две тежки серии в шестия фрейм той бързо докара финала до последен решаващ фрейм. Напрежението нарастна още повече, когато фреймът попадна в патова ситуация и се наложи да бъде рестартиран. След новото начало Брандо заби 50 точки, които бяха решаващи за спечелването на титлата от втория ранкинг турнир от календара на БСФ за сезон 2014/2015.

Следващият турнир е в Спортен клуб „Чикаго“ на 15,16 ноември. Пловдив, дръж се! :)
БСФ

Снимка: Александър Чукур
/още снимки - на БСФ страницата във фейсбук/