Христо Сираков е шампионът на четвъртия ранкинг турнир по снукър!

Христо Сираков е шампионът на четвъртия ранкинг турнир от календара на Българска снукър федерация, провел се в спортен клуб "147" в Пловдив на 06-07.12.2014 г.
След три полуфинала и пето място в крайното класиране на миналия сезон, Христо (с.к. "Чикаго", Пловдив) най-после се пребори за първата си ранкинг титла.
По пътя към така жадуваната купа Сираков "Бекъма" трябваше да преодолее четирима свои съграждани:

- осминафинал - Илия Главчев (с.к. "Чикаго", Пловдив): 3-1
- четвъртфинал - Красимир Камешев (с.к. "Чикаго", Пловдив): 3-0
- полуфинал - Ивайло Пеков, състезател на столичния с.к. "Емоушън": 3-1
- финал - Цветан Павлов, отново от с.к. "Емоушън": 4-1

"След като на полуфинала успях да надвия един от най-силните български снукър състезатели - Ивчо, ръката ми се отпусна и за финала бях готов да победя дори и Рони О'Съливън", сподели шампионът.

bsf1415r4-1

(от ляво надясно: Венцислав Даскалов (организатор), Христо Сираков)

Пловдивската школа доминираше изцяло на турнира. На четвъртфиналите само един от осемте състезатели не беше от Града под тепетата - Николай Христов (с.к. "Стикс", София). Ники, обаче, гръмко бе повален с 3-0 от Димитър Механджийски (с.к. "Чикаго", Пловдив). В първия фрейм срещу Христов Художникът "нарисува" брейк от 56 точки, които му осигуриха и купата за най-голям брейк на турнира.

Другите халф сенчъри брейкове бяха:

50 - Христо Сираков
50 - Ивайло Пеков
54 - Ивайло Пеков

Въпреки добрата форма, в която се намираше, Механджийски не успя да се справи с един от най-усърдните български играчи, силен във всичките аспекти на играта - Цветан Павлов.
Със своята методичност и прецизност Цецо успя да достигне финала, но беше изтощен от изключително завързания си четвъртфинал, където победи вицешампиона от миналия турнир Иван Кюпов (с.к. "Чикаго", Пловдив) с 3-2, както и от напрегнатия полуфинал, който също спечели в последен решаващ фрейм срещу Механджийски. Изоставайки с два фрейма на финала, Павлов успя да върне един, но той се оказа недостатъчен, за да спре инерцията на Сираков, който затвори срещата и турнира с категоричното 4-1.

bsf1415r4-2

(от ляво надясно: Цветан Павлов, Христо Сираков, Димитър Механджийски)

Българска снукър федерация пожелава приятни Коледни и Новогодишни празници и с нетърпение очаква развитието на българския шампионат по снукър на предстоящия пети ранкинг турнир в "Академията", София на 10-11.01.2015 г.
БСФ