2015-та започва с професионален снукър в родното първенство! Честито на шампиона Георги Величков.

Снукър от най-високо качество - това беше петият ранкинг турнир по снукър за сезон 2014/2015, проведен в столичния клуб "Академията" на 10-11 януари.

Полуфиналите и финалът бяха чист, професионален снукър от висок клас - високи точкови серии, забележителни тактически надигравания, драматични битки и уникални обрати!

Невероятна атака за сенчъри (точкова серия от 100 или повече точки) направи Ивайло Пеков със серията си от 89 точки!
Общо 11 халф-сенчъри брейка (серии от 50 или повече точки) сътвориха българските снукър майстори!

Ивайло Пеков - 89, 69, 66, 50
Братислав Кръстев - 83, 54
Георги Величков - 58, 54, 54, 50
Христо Сираков - 56

От 34-мата записали се имахме трима дебютанти - Любомир Яшов от "Клуб по снукър Мездра" и двамата млади състезатели на "Снукър клуб МАСТЪРС Кюстендил" - Даниел Младенов (14 г.) и Дейвид Давидков (12 г.).

Още първия ден Братислав вдигна летвата високо с брейк от 83 докато другите фаворити изглежда си пазеха силите за финалния ден.
Георги Величков напредваше в схемата с не особено убедителни победи, а Ивайло Пеков направи опит за сънчъри брейк на полуфинала в първия фрейм срещу "Треньора" Братислав като спря на 89.
Изглеждаше, че Брандо се връща в мача, когато при резултат 1-1 Ивайло се нуждаеше от снукър, но успя да открадне фрейма. Брандо продължи да се бори и направи брейк от 54 във фрейм 4, но Пеков отново влезе в ролята на "Крадецът на праскови" и открадна и този фрейм с разчистване от 69 точки и така спечели мача за да се класира на финал, където драмата стигна своята кулминация!

На финала Георги поведе с 1-0 с тежък брейк от 48 точки. Пеков не се забави и със серия от 66 точки изравни резултата. Веднага след това Величков заби нов халф сенчъри от 56 и поведе с 2-1. При 3-1 Георги вече виждаше първата си купа за сезона (от общо три изиграни финала), когато изпусна мач-бол розова. Тогава Ивайло Пеков показа извънредна устойчивост и психика и успя да доведе мача до 3 на 3! В последния, решаващ фрейм Пеков пропусна кафява за да запише втора победа през този сезон и то отново срещу Величков, и отново с 4-3. Турнирът завърши с 4-3, обаче за Георги Величков, който непоколебимо разчисти до черна, за да триумфира с купата!

(от ляво надясно: Георги Величков, Ивайло Пеков)

Честито на всички състезатели за превъзходния снукър уикенд и до нови срещи край зеленото сукно на шестия ранкинг турнир в София, домакинстван от "Стикс" и "Сенчъри" на 7 и 8 февруари!

БСФ