Братислав Кръстев с трета снукър титла за сезона!

Братислав Кръстев - единственият засега лицензиран треньор по снукър в България, спечели седмия ранкинг турнир по снукър от календара на Българска снукър федерация, провел се в спортен клуб "147", Пловдив.
На финала "Треньора" победи с категорично 4:0 едно от местните остриета Христо Сираков. Брандо беше безапелационен и в полуфиналния си мач, където с 3:0 прегази снукър таланта от Петрич Сашко Димитров. Съвсем противоположно се развиха четвърт и осминафиналните срещи, където бъдещият шампион измъкна изключително тежки победи с по 3:2, съответно срещу друг пловдивчанин - Иван Кюпов и срещу един от най-силните си ученици - 16-годишния Теодор Чомовски. В първия кръг от турнира Брандо победи с неубедителна игра Станислав Хаджипопов - 3-1.

Вицешампионът Христо Сираков също имаше своите възходи и падения по пътя към финала. Това беше третото участие на финал за пловдивчанина, като едно от предните две беше именно в с.к. "147", когато на 7-ми декември 2014-та той спечели турнира. На полуфинала Сираков се наложи с убедително 3:0 срещу водача във временното класиране Георги Величков. В този мач Ицо направи и най-високия брейк на турнира - единственото халф-сенчъри от 55 точки! Четвъртфиналът пък беше повторение на финала на декемрийския турнир, който споменахме по-горе - "Бекъма" срещна сериозна съпротива в лицето на Цветан Павлов, но в крайна сметка успя да затвори срещата в своя полза с 3:2. В осминафиналния си мач Христо се беше развихрил срещу кюстендилеца Георги Георгиев и записа чиста победа 3:0, а в първия мач на турнира Сираков надигра англичанина Джонатан Мейби (3:0).

Сега всички гледат към предстоящото Републиканско първенство (25-26 април, с.к. "Академията", София), което е и последният ранкинг турнир за сезона, с тази особеност, че ранкинг точките, които дава, се удвояват (примерно, вместо 300 победителят ще вземе 600 точки). Тазгодишното Републиканско дава много възможности за размествания в крайното класиране. Особено засегнати може да се окажат челните позиции, но и в средата на ранглистата може да настъпят интересни промени. Кой ще оглави крайното класиране? Кой ще успее да се вреди сред най-добрите 16 на България и кой в Топ-32?

От Българска снукър федерация пожелаваме приятни Великденски празници и с нетърпение очакваме вълнуващата развръзка на сезона!
БСФ

Полезни връзки:
1. Снимки от седмия ранкинг турнир - благодарим на Жаки.
2. Временна ранглиста