Георги Величков с първа победа за сезона

 

 

 

Георги Величков триумфира с титлата във втория ранкинг турнир за сезона към Българската Снукър Федерация. Двубоите се изиграха през изминалия уикенд в Пловдив като домакини бяха клуб „Ден Ниро“ и клуб „Стършела“.

На финала Георги Величков се справи със Спасиан Спасов след 4:1 фрейма. Големият отсъстващ от турнира беше Братислав Кръстев, който пропусна надпреварата поради лични ангажименти.

Новият лидер в националната ранглиста Величков пък по подобие на Рони О‘Съливан отсъства почти година от българския снукър, но се завърна с два финала от началото на настоящия сезон.

22-годишният Величков успя да победи на финала 19-годишния Спасиан Спасов в интересен и напрегнат двубой. В полуфиналите Спасов надигра 13-годишния Александър Хубанов, който бе една от приятните изненади на турнира.

В другия полуфинал Величков се справи с Иван Кюпов, който показа най-стабилна игра от пловдивската школа. Друг представител на пловдивската школа Христо Сираков пък записа най-голяма точкова серия с брейк от 67, но това се оказа недостатъчно срещу младия Хубанов.

В националната ранглиста водач е Георги Величков, който има 520 точки, следван от Спасиан Спасов (330) и Братислав Кръстев (300).