Братислав Кръстев загуби само един фрейм по пътя към титлата

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6THRANKING

Братислав Кръстев спечели шестия ранкинг турнир от календара на Българската Снукър Федерация , който се проведе в Спортен Клуб „Академията“.

Брандо триумфура за четвърти път през сезона, след като победи на финала Александър Хубанов с 4:0 фрейма след брейкове от 62, 55 и 45 във финала. По този начин Кръстев загуби само един фрейм по пътя си към титлата. За Хубанов, който е републикански шампион до 21 години, това бе първи финал в ранкинг турнир на федерацията.

Най-добре представилия се българин на Европейското първенство в София миналата седмица, Никола Кемилев не взе участие в турнира. Братислав Кръстев пък не участва на еврошампионата защото е треньор към Европейската федерация и провеждаше тренировки със състезателите.

Изненадата на Александър Хубанов започна още след изразителна победа с 3:0 над Теодор Чомовски в 1/4 финалите и последваща победа с 3:2 над втория в ранглистата Георги Величков, за да стигне до финала.  Брандо се справи Виктор Илиев и Жан Лаушман след победи с 3:0 в 1/4 и 1/2 полуфиналите.

В националната ранглиста Братислав продължава да води следван от Георги Величков, Теодор Чомовски и Виктор Илиев.