Георги Величков триумфира в последния турнир за сезона

 

 

 

 

 

Републиканският шампион Георги Величков спечели финалния турнир за сезона Мастърс „А“ от календара на Българската Снукър Федерация. На финала Георги се справи с Братислав Кръстев след 5:2 фрейма в повторние на решаващия мач от републиканското първенство преди две седмици, което съшо се проведе в спортен клуб „Академията“.  За Брандо остава утехата, че реализира най-големия брейк в турнира от 89 точки. Рефер на двубоя бе Милена Петрова.

В турнира участваха най-добрите играчи през сезона или Топ 16 в националната ранглиста. Братислав се справи с Радослав Дочовски (4:1), Виктор Гайдов (4:1) и Теодор Чомовски (4:2), за да стигне до финала. В другия поток Величков постигна последователни победи над Александър Георгиев (4:0), Джонатан Мейби (4:2) и Жан Лаушман (4:2).

По същото време през уикенда се проведе и Мастърс „Б“, където участват останалите играчи от националната ранглиста. Двубоите се изиграха в Пловдив в клуб „Снукър Утопия“. Победител в турнира стана Ивайло Пеков, който победи с 4:0 Атанас Димитров.