Първи Ранкинг турнир за сезон 2012/2013, STIX Bar & Billiards

 

С огромно удоволствие Ви каним на първия ранкинг турнир от календара на БСФ! Очаква ни един много интересен сезон изпълнен с ранкинг турнири, опън турнири, ПТС серия, Световно първенство и Мастърс турнир за 10 000 лева!
Домакин са новоприетите в БСФ - STIX Bar & Billiards, намира се в централния подлез на НДК и разполагат с две прекрасни маси Dynamic, нови сукна и steel block cushions! Снукър и Билярд център ще предостави 2 маси на STIX за провеждането на турнира.

Всеки спортен клуб - член на Българска Снукър Федерация, има право да излъчи двама състезатели, които да заплащат преференциална входна такса на всички турнири от календара на федерацията.

Всички записвания за турнирите от календара на Българска снукър федерация се извършват от спортните клубове-членове на сдружението или лично от индивидуалните състезатели. Записвания се приемат до сряда, 17.00 ч. в седмицата на турнира. Списъците с участващите състезатели спортните клубове се задължават да изпратят в указания срок на следния e-mail на федерацията: zapisvanе@abv.bg. Индивидуалните състезатели, които не членуват в спортен клуб и нямат право на ранкинг точки, следва да се записват чрез изпращане на съобщение на посочения по горе e-mail, като посочват трите си имена, възраст и телефон за връзка. Записвания след посочените ден и час не се приемат.
Жребият се тегли в сряда преди турнира в 19.00 ч. от представител на Управителния съвет в офиса на Българска Снукър Федерация, а именно: гр. София, бул. „Сливница” № 186. Тегленето на жребия е открито за наблюдение от записаните състезатели и всеки клуб има право да изпрати представител.

За основна схема на турнира се приемат 32 състезатели. Всички предварителни кръгове (квалификации извън основната схема) се играят в петък непосредствено преди турнира в клуба-домакин на състезанието. Първите 4 състезатели от текущата ранглиста са поставени по следния начин: състезател № 1 е на първо място в схемата, състезател № 2 е на последно място в схемата, състезател № 4 е в средата на схемата в потока на състезател № 1, а състезател № 3 е в средата на схемата в потока на състезател № 2.
Такси и разпределяне на награди:

Всеки състезател, за да бъде картотекиран към Българска Снукър Федерация, дължи еднократна годишна такса в размер на 10 лв.
Входната такса за всеки турнир е както следва:
такса за картотекиран състезател в Българска Снукър Федерация– 30 лв.;
преференциална такса за 2-ма номинирани от спортен клуб състезатели – 25 лв.;
такса за състезатели на възраст под 18 години - 20 лв.;
такса лица, извън изброените по-горе – 40 лв.
Всеки спортен клуб се задължава да заплаща такса домакинство за всеки организиран от него турнир от календара на Българска Снукър Федерация в размер на 100 лв. Тази такса се използва за обезпечаване на съдийски хонорари на Асоциация на снукър реферите в България по време на турнира.

Всеки спортен клуб е длъжен да плати входната такса на всички записани от него състезатели (независимо дали те се явят на турнира или не), заедно с такса домакинство за турнира, в брой в пълен размер преди началото на турнира. До началото на първия турнир от календара, спортните клубове са задължени да платят и еднократната такса за картотека на своите състезатели. Таксите се плащат на Главния съдия на турнира. Състезателите на спортен клуб, който не плати изцяло или частично всички дължими такси в указания срок, не получават точки от ранкинг турнирите до окончателното плащане на дължимите суми от клуба.
Рангинг турнирите от календара на Българска Снукър Федерация са без награден фонд. Главният съдия на турнира разпределя събраните суми по следния начин:
таксите за картотека се изплащат в пълен размер в брой на Председателя на Българска Снукър Федерация или се внасят в банковата сметка на сдружението.
входните такси от турнира се разпределят както следва: 20 % се плащат на Асоциация на снукър реферите в България, а 80 % прибавят към общия награден фонд за Мастърс като се дават на Председателя на Българска Снукър Федерация.
Българска Снукър Федерация се задължава да осигури за нейна сметка следните предметни награди за всеки ранкинг турнир: 1 бр. купа за победителя, 1 бр. купа за финалиста, 1 бр. купа за най-голям брейк, както и 200 лв. за най-голям брейк над 100 точки.

Всички турнири от календара на Българска Снукър Федерация, без Републиканско първенство и Мастърс, се провеждат във формат: 2 от 3 фрейма – предварителен кръг, 3 от 5 фрейма – срещи от основна схема до полуфинал вкл., 4 от 7 фрейма – финал.