Републиканско първенство по снукър 12-13 април 2014 г.

Републиканското първенство по снукър за сезон 2013/14 към Българска Снукър Федерация започва в събота от 10:00 часа в спортен клуб "Академията".

Жребий - тук.

Последният ранкинг турнир от сезона е характерен с това, че при него ранкинг точките се удвояват. Това значително увеличава вероятността ранглистата да бъде изменена цялостно.

Кой ще завърши като водач на ранглистата за сезона?
На Братислав Кръстев му е необходим поне четвърт финал за да си осигури водачеството. При всяко негово по-ранно отпадане Ивайло Пеков може да го изпревари на финалната отсечка, стига да спечели Републиканското. Георги Величков също има шанс да стане водач - ако спечели турнира и Брандо отпадне в първи кръг ще го задмине само с 10 точки! При това положение, освен водач на ранглистата за сезона, Гошко ще изравни и броят на ранкинг титлите си за сезона с тези на Брандо - и двамата биха имали по три. Ако Брандо спечели турнира, става едноличен лидер както по брой спечелени ранкинг титли за сезона, така и като водач на ранглистата. Ако Ивчо спечели турнира и оглави ранглистата, ще излезе на чело с Гошко - двамата биха имали по две ранкинг титли.
На 4-то място в момента е Никола Кемилев, който все още няма титла за сезона. Ако спечели турнира и Ивчо и Гошко не преминат съответно осмина и четвърт финал, Коко дори може да излезе втори за сезона!

За попадане/оставане в челната 16-ца на българския снукър теоретично се борят над 15 състезатели, всеки от които ако даде най-доброто от себе си би могъл да се класира в Топ16. Всеки иска да бъде част от престижния МАСТЪРС!

Републиканското първенство предвещава много драма и добра игра!

Пожелаваме приятна игра и успех на всички състезатели!
БСФ