Виктория Мастърс 2014 - резюме

На 17 и 18 май се проведе закриващия и най-силен турнир за сезон 2013/2014 на "Българска Снукър Федерация"- ВИКТОРИЯ МАСТЪРС.
В него взеха участие 16-те най-добри играчи на България и двете бронзови медалистки от европейското първенство в Румъния - Николета Николова и Жана Митова, които получиха специални покани за участие. Победител в турнира стана една от големите звезди в българския снукър - младият Георги Величков. Той победи във финалния мач своя добър приятел и треньор по снукър Братислав Кръстев с резултат 5 на 2 фрейма, като в последния фрейм пропусна да направи сенчъри брейк, след като сбърка зелена топка при разчистването и спря на серия от 90 точки. Братислав от своя страна спечели наградата за най-голям брейк на турнира със серия от 93 точки, постигната в мача на 1/4 финал срещу Николета Николова.
Този сезон българските състезатели постигнаха общо 58 халф сенчъри брейка, като най-много направи Братислав Кръстев - 17. Ивайло Пеков направи първия сенчъри брейк в историята на българския снукър по време на световното първенство в Даугавпилс - Латвия, в края на 2013 година.

Наградният фонд на Виктория Мастърс бе в размер на 5000 лева, като бе изцяло осигурен от ЗАД Виктория.

В събота, 17 май, се проведе празнична церемония, придружена с официална вечеря по случай закриването на сезона. На нея бяха наградени всички участници от топ 16, както и съдиите от "Асоциация на снукър реферите в България", без които турнирите биха били невъзможни.

"Българска Снукър федерация" напомня, че въпреки края на сезона снукърът в България не свършва и от 01 до 11 юни 2014 в хотел "Рамада" (бившия х-л "Принцес") в София ще се проведе европейското първенство по снукър за мъже и жени. Всички желаещи могат да заповядат в конферентна зала Диаманд на хотела. Входът е свободен.

Новият сезон ще стартира през месец септември 2014 г. През октоври предстои третото издание на VICTORIA BULGARIA OPEN.

"Българска Снукър Федерация" пожелава много здраве и хубави емоции през летния сезон на всички почитатели на снукъра в България.