Снукър
Трети различен шампион в третия турнир от сезона

Третият турнир от календара на БСФ за сезон 2022/23г., Miss Pink, предложи третия различен шампион. След загубените 2 финала дотук през сезона, на първия турнир от категория B в гр. София, Виктор Илиев успя да завоюва трофея. Той го направи със стил, като в четвъртфиналния си сблъсък срещу Николай Попов реализира серия от 114 точки във втория фрейм, с която грабна най-големия брейк в турнира и джакпота за сенчъри брейк. В хода на турнира 21-годишният състезател от София направи и още 3 халф-сенчъри брейка.

В повторение на финала от Shining stars championship, Илиев този път се справи лесно с младия талант Максим Костов, с безкомпромисния резултат от 4:0 фрейма. На полуфиналите и двамата имаха инфарктни двубои срещу представители на Пловдив, като Илиев надделя над Велиан Димитров, а Костов се справи с Виктор Иванов - и двата мача бяха решени в пълния формат, 3:2 фрейма.

С победата си в този турнир Виктор Илиев излезе на първо място в ранглистата за сезона и си осигури участие в последния турнир от сезона, Шампион на Шампионите.

Всички резултати от надпреварата можете да намерите на https://cuescore.com/tournament/Miss+pink/19570459.

Следващият турнир от сезона ще се проведе на 12-13.11 - Tepeto Open, категория С.

Последни новини